Sizlere Titizlikle Sunduğumuz Hizmetlerimizi İki Ana Başlığa Ayırıyoruz.

Terapiler

BİREYSEL TERAPİ

Bireysel terapi, yaşamın zorlu dönemlerinde destek almak, kişisel büyüme ve gelişmeyi tecrübe etmek amacıyla danışan ve alanında uzmanlaşmış bir psikoterapist arasında gönüllülük ve gizlilik esasına dayalı olarak yürütülen, sınırları meslek etiği çerçevesinde belirlenmiş profesyonel bir yardım sürecidir.

GRUP TERAPİSİ

Grup terapisi, bireysel terapinin grupla yapılan halidir. Grup terapisinde danışanlar kendilerininkine benzer sıkıntıları olan diğer danışanlarla beraber, eğitim almış lider bir psikoterapist eşliğinde belirli bir amaca yönelik olarak çalışırlar. Gruplar genel olarak 6-12 kişiden oluşur ve haftada bir 90 dakikalık seanslar halinde yaklaşık 12 hafta devam eder. Gruplar genellikle sosyal fobi, bağımlılıklar, iletişim becerileri, girişkenlik gibi belirlenmiş temalar üzerine yoğunlaşıp belirli alanlarda işlevselliğin artırılmasını hedefler.

DUYU BÜTÜNLEME TERAPİSİ

Duyu bütünleme, kişinin kendi vücudundan ve çevreden gelen duyusal bilgileri organize eden, uygun şekilde kullanmayı mümkün kılan nörolojik bir işlem olarak tanımlanmıştır. Yani duyu entegrasyonu temelde beyin işleyişi ile ilgilidir.Çevreden gelen uyarıları algılamamızı sağlayan ve bu uyarılara adaptif cevap vermemize neden olan duyu uyaranlarımız vardır.

HİPO TERAPİ

Hipoterapi, atın çok boyutlu hareketini kullanarak uygulanan tedavi yöntemine verilen isimdir. Eski Yunanca’da Hippos”, at anlamına gelmektedir. Tarihsel olarak, atın tedavideki yararları MÖ. 460 yıllarında fark edilmiştir. 1950'lerden itibaren yoğun olarak kullanılan, bugün yurtdışında da özel Hipoterapi merkezlerinde Fizyoterapistlerin kontrolünde uygulanan Hipoterapi ülkemizde de oldukça popüler bir tedavi yöntemidir.

OYUN TERAPİSİ

Çocukların ruhsal sıkıntılarını dışa vurmalarını sağlayan terapi türüdür. Oyun terapisi, çocukların söze dökemedikleri ruhsal sorunlarını aktarmalarına oyun ve oyuncak aracılıyla sürdürülmektedir. Çoğu zaman çocukların yaşamakta oldukları ruhsal sorunlar ebeveynleri tarafından olumsuz davranışlar olarak yansıtıldığı zaman görülmekte ve çözüm arayışına girilmektedir,

TESTLER

Denver II Gelişim Tarama Testi

0-6 yaş arası çocuklara uygulanan geçerli ve güvenilir bir gelişim tarama testidir. Çocuğun kaba motor, ince motor, dil gelişimi, sosyal-bilişsel ve öz-bakım becerileri gibi alanları yaş grubuna göre gelişip gelişmediğini değerlendiren testtir.

Portage Gelişim Ölçeği

0-6 yaş arasındaki bebek veya çocukların dil, sosyal, özbakım, bilişsel ve fiziksel becerilerinin mevcut düzeylerini belirleme ve geleceğe yönelik hedefler koyma ve çocuğun gelişimini desteklemeye ve ilerletmeye yönelik etkinlik seçme amacıyla yapılmaktadır.

Peabody Kelime Anlama Testi

Çocukların alıcı dil gelişimini ölçen 3-17 yaş arası çocuklara uygulanabilen bir testtir.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

Okul öncesi çocuklara (5 yaş 6 ay ile 6 yaş 11 ay) uygulanan okula hazırlık derecesini belirten bir testtir.

Gessell Gelişimsel Değerlendirme Testi

3 ila 9 yaş arası çocukların gelişim düzeylerinin tespiti amacıyla uygulanan bir objektif gelişim testidir.

En Çok Tercih Edilen Hizmetlerimiz

GRUP TERAPİSİ

DUYU BÜTÜNLEME TERAPİSİ

Peabody Kelime Anlama Testi

OYUN TERAPİSİ

Genç Dinamik Kadromuzla Hizmetlerimizi En Titiz Şekilde Sunmaya Çalışıyoruz...

Tecrübeli teknik kadromuz ile güvenilir ve verimli ekip olma anlayışıyla; ülke ve dünya standartlarına uygun olarak hizmet sunmaktayız.

info@afaakademi.com
0 212 000 00 00